TEKSTE TË REJA

AGJËRIMI DHE SINQERITETI

AGJËRIMI DHE SINQERITETI

Agjërimi ka një ndikim të madh në edukimin e individëve në virtytin e sinqeritetit, e të mos kenë nga veprat e tyre qëllim tjetër pos Fytyrës së Allahut, aze ve xhel. Dhe atë se, agjëruesi agjëron me besim dhe shpresë, e braktis epshin e tij, ushqimin e pijen për hir të...

KËSHILLA PËR AGJËRUESIT (Pjesa e parë)

KËSHILLA PËR AGJËRUESIT (Pjesa e parë)

1. O agjërues: Kur dëshiron të refuzosh kërkesën e dikujt me shprehjen, - jo ,- atëherë thuaje atë në një formë prekëse dhe ledhatuese.

AGJËRIMI I RAMAZANIT

AGJËRIMI I RAMAZANIT

Allahu,- xhele ue ala thotë: "O besimtarë! Ju është urdhëruar agjërimi, ashtu si u ka qenë urdhëruar atyre para juve, që të jeni të devotshëm." (Bekare: 183). Transmetohet nga Ebu Hurejra,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se Muhamedi,- alejhi selam!,- ka thënë: "Ai që falet në natën e Kadrit me...

AGJËRUESI DHE PËRMENDJA E ALLAHUT

AGJËRUESI DHE PËRMENDJA E ALLAHUT

Allahu,- xhele ue ala!,- thotë: " Vërtetë zemrat qetësohen me përmendjen e Allahut." (Rra'd: 28). O agjërues: Dije se kush e njeh madhështinë e Allahut, atëherë ai e përmend shpesh Allahun, e kush e përmend shpesh Allahun është shenje se ai është i sinqertë me Allahun.

VLERA E AGJËRIMIT TË RAMAZANIT

VLERA E AGJËRIMIT TË RAMAZANIT

Transmetohet nga Ebu Hurejra,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se Muhamedi,- salallahu alejhi ue selem!,- ka thënë: Allahu,- xhele ue ala!,- ka thënë: " Çdo vepër e birit të Ademit është për të, përveç agjërimit, agjërimi është veç për Mua dhe Unë shpërblej për të. Agjërimi është mburojë (nga...

URTËSIA E OBLIGUESHMËRISË SË AGJËRIMIT

URTËSIA E OBLIGUESHMËRISË SË AGJËRIMIT

Nëse e lexojmë fjalën e Allahut azze we xhel-le :” O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.”(Bekare:183) atëherë e kuptojmë urtësinë e obligueshmërisë së agjërimit e ajo është devotshmëria, frikërespekti, nënshtrimi...

LARGOHUNI NGA SHTATË MËKATET SHKATËRRUESE

LARGOHUNI NGA SHTATË MËKATET SHKATËRRUESE

Transmetohet nga Ebu Hurejra,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se Muhamedi,- salallahu alejhi ue selem!,- ka thënë: " Largohuni nga shtatë mëkatet shkatërruese. Thanë: Cilat janë ato, o i Dërguar i Allahut? Pejgamberi,- alejhi selam!,- tha: Shirku, magjia, vrasja e njeriut që ka ndalur Allahu (vrasja e njeriut pa...

MUAJI RAMAZAN, SHANS PËR RININË

MUAJI RAMAZAN, SHANS PËR RININË

E falënderoj Allahun që na afroi dyert e mirësisë, hapi derën e pendimit për robërit e Tij, paqja dhe bekimi i Tij qofshin mbi të dërguarin e Allahut. Këto janë disa fjalë të cilat i kam përmbledhur për secilin që dëshiron ndryshim të gjendjes dhe veprave të tija, që të kënaq...

RAMAZANI NË MESIN TONË

RAMAZANI NË MESIN TONË

“...E kush e përjeton prej jush këtë muaj, le të agjërojë...” (El-Bekare: 185) Besimtarë/e një muaj i bekuar me lejen e Allahut fillon nesër. Një rast i veçant për të ndryshuar jetën e besimit tonë.

«
||
»

Zgjodhëm për ju

Hutbe

Ilmihali

VLERA E SURES BEKARE

VLERA E SURES BEKARE

Sureja Bekare është sureja e dytë me radhë në Kuranin Famëlartë. Është më e gjata në Kuran me 286 ajete. Në këtë sure gjendet edhe ajeti më i gjatë në...

Shenjat e ardhjes së Profetit

Shenjat e ardhjes së...

Me sa u përmend në temën para kësaj, duket qartë se ishte zgjeruar e çara midis Profetit (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) dhe popullit të...

Gruaja dhe Familja

GRUAJA E NDERSHME, SA BEGATI E...

Ishte një njeri i varfër dhe e punonte një punë modeste. Një ditë nga ditët, papri...

A DONË TA DISH SE KUR NUK JE B...

1. Kur burri hyn në shtëpi, dhe ti nuk e len çdo gjë që e ke në dorë, dhe nuk shko...

NËNA E POROSIT DHE E KËSHILLON...

Biri im i shtrenjtë.. Një ditë prej ditëve, do të më shohësh si plakë, dhe sje...

KUSH NUK E KUPTON FEMRËN NUK I...

Dy bashkëshortët u pajtuan mes veti që mos t’ia hapin derën askujt që vjen në vizi...

Fb postime

ÇFARË KOZMETIKE PËRD...

Një grua u pyet: Çfarë kozmetike përdorë?! U përgjigj: Për buzë...

NJË ÇAST MEDITIMI

Allahu, subhanehu ve teala thotë: “Ne nënën e Musait e inspiruam: t...

AMBICIET E SAHABËVE

U ngrit i dërguari, sal-Allahu alejhi ve selem, për të falë namaz t...

KAPARI I HYRJES NË X...

1. Përkujdesja e faljes së pesë kohërave të namazit. 2. Ngrënia...

IMAM_NEVEVIU.jpg

Opinione

GJENOCIDI ASADIAN NDAJ SIRIANËVE

GJENOCIDI ASADIAN NDAJ SIRIANËVE

Çfarë e trimëroi tiranin Beshar Asad që të zgjeroi përdorimin e armëve kimike kundër popullit...

PRONONCIM LIDHUR ME NDODHITË NË EGJIPT

PRONONCIM LIDHUR ME NDODHITË NË...

I falënderuar është Allahu i cili padrejtësinë ia ndaloi Vetes dhe e ndaloi atë mes...

E "SHKRETA" KOSOVË!

E SHKRETA KOSOVË!

Të shkretë e mjerane ty të bënë! Sot, ti mbyll veshët dhe gojën. Sot, ti...

Videoja e Ditës

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

 • Agnes 10.07.2014 17:10
  I visited multiple blogs but the audio quality for audio songs present at this web page is truly ...
   
 • will 03.07.2014 23:32
  Hi! I've been following your blog for a long time now and finally got the courage to go ahead and ...
   
 • nocturne 02.07.2014 09:44
  Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually recognise what you're speaking ...

Vizitorë

11483291
Sot
Dje
Këtë javë
Javën e kaluar
Këtë muaj
Muajin e kaluar
Gjithsej
3228
5086
47240
4791
111317
9776
11483291

IP e juaj 54.198.135.190
Sot: 2014-07-11
« July 2014 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Drejtpërdrejt 24h

 
 
 
 
 

Kush është në linje

Kemi 53 miq dhe s'ka anëtarë në linjë

Kontakti

 • Address: Rr. Petre Georgiev Nr. 63, Shkup 1010, Çair, R. Maqedonisë
 • Tel: +(389) 22 612 932
 • Fax: +(389) 22 612 932
 • Email: Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.  
 • Website: http://www.albislam.com

w09fywpyrftad8s1f46s.png